پیام های اساتید اقتصاد در پی شهادت دانشجوی دکتری اقتصاد دانشکده دکتر احسان آقاجانی
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ

احسان آقاجانی دانشجوی دکتری اقتصادی دانشکده در حمله تروریستی تهران به شهادت رسید. برخی اساتید اقتصاد یادداشتی در این زمینه نوشتند.

یادداشت ها و پیام های اساتید اقتصاد در پی شهادت دکتر احسان آقاجانی معمار

دکتر حسین عیوضلو در وصف شهید احسان آقاجانی طی یادداشتی بیان کرد: «احسان عزیز از بهترین‌های دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام بود، شهد شیرین شهادت گوارایش باد، احسان درهای شهادت را دوباره در دانشگاه باز گشود و حقاً لیاقت شهادت را داشت و اولین شهید دانشگاه به دست شقی ترین دشمنان اسلام لقب گرفت.»

در یادداشتی از دکتر محمد جواد شریف زاده درباره دانشجوی شهید احسان آقاجانی آمده است:

درباره دانشجوی شهیدم احسان آقاجانی
و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتاً بل احیاء عند ربهم یرزقون
توفیق داشتم در یکسال اخیر تقریباً هر هفته شهید عزیزمان جناب آقای احسان آقاجانی معمار را زیارت کنم. آخرین ملاقات ما ساعت 5 عصر روز سه شنبه (روز قبل از حادثه تروریستی مجلس) بود که برنامه کاری کلاس درس هفته بعد را با ایشان و دوست دیگر هم دوره‌شان هماهنگ کردیم؛ غافل از اینکه هفته آینده او درس آموز مکتب سالار شهیدان خواهد بود و ما در حسرت دیدار دوباره اش.
چند نکته درباره او و شهادت مظلومانه‌اش:
1.  احسان عزیز دانشجویی خوش فکر، پر تلاش، پیگیر، دقیق و علاقه مند بود. نکته سنجی علمی فراوانی داشت و سؤالات دقیقی را در کلاس مطرح می‌کرد. تجربه چند ساله او در جایگاه کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بر این نکته سنجی می‌افزود.  در آخرین جلسه کلاس سوال دقیقی را پرسید که قرار شد درباره آن تحقیق کنم و جواب ایشان را در جلسه بعد بدهم؛ اما افسوس که ... .
2.  با شهادت احسان عزیز باز هم باور کردیم که شهادت بی حساب و کتاب نیست. او لیاقت شهادت را داشت. اعتقاد، ایمان، اخلاق و عمل او در تراز یک شهید بود. پروفایل تلگرام او را همه دیده‌ایم که چگونه با کربلا پیوند داشت. احسان عزیز! شهادتت مبارک.
3.  فراق او برای ما که ایام کوتاهی همنشین او بودیم دشوار است. بی شک بار این فراق برای پدر و مادر عزیز و همسر محترمش – که تنها چند ماه از پیوند مشترکشان می‌گذشت – صدها بار دشوارتر است. از خداوند بزرگ برای خانواده محترم و دوستان و همکارانش صبر جمیل و اجر جزیل مسألت می‌کنیم.
4.  گر چه احسان عزیز دیگر در میان ما نیست اما راه او ادامه دارد. از خداوند بزرگ بخواهیم که ما را در این راه قرار دهد و از لغزش‌های گذشته ما چشم پوشی کند.
و در آخر: چه خوب است اگر به همت همه ما موزه شهدای دانشگاه تأسیس شود تا همواره یاد و نام آنان در خاطر دانشجویان و اساتید امروز و فردای دانشگاه جاودان بماند.

دکتر حجت الله عبدالملکی در کانال تلگرامی خود با انتشار تصویر زیر نوشت: «احسان آقاجانی، دانشجوی دکتری دانشگاه امام صادق علیه السلام در حمله تروریستی امروز شهید شد.»
احسان جان، شهادت حق تو بود ...
کی نوبت ما میشه؟؟؟!!!
(شادی روحش فاتحه + صلوات)

در کانال تلگرام رسمی دکتر الیاس نادران اینگونه بیان شد: «سال‌ها آشنایی با شهید آقاجانی که کارشناسی متین، عمیق و دلسوز بود و هیچگاه خنده از لبانش جدا نمی‌شد داغ شهادتش را برایم صدچندان کرد. خدا ما را هم به خیل شهدا ملحق کند»

مجمع دانشجویان دکتری دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد در دانشگاه امام صادق(ع) چنین بیان داشتند:

دکتر خاندوزی همکار شهید و  عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

باز هم درباره احسان آقاجانی
پیکر خونین احسان رخ در نقاب خاک کشید و ما مانده ایم که چگونه قامت کوتاه او چنان روح پاک و بلندی را در خود جای داده بود. برای شخص من از همه سخت تر دیدن صندلی خالی او در مرکز پژوهشهای مجلس است که هر روز پیش چشم ما قرار دارد. از خداوند برای این شهید ترفیع درجات و برای خانواده و دوستانش و خودم، پیروی سیره او را می خواهیم.
در این روزها دوستان، نکات خوبی پیرامون خصایل  احسان گفته اند که بی نیاز از تکرار است. به عنوان حق رفاقتی که او بر گردن ما داشت، بنده هم چند سطر اضافه می کنم:
«پرکمک و کم زحمت» وصفی است که در احادیث ما برای مومن آورده اند، احسان مصداق این حدیث بود. باری بر دوش مرکز و احتمالا خانواده اش نبود اما بارهای زیادی را بی ادعا بر می داشت. آنچه در طول این سالها مرکز و کمیسیون و مجلس از مادیات به او دادند، در برابر فایده ای که او رساند و تلاشی که او از خود نشان داد، ناچیز است و جالب اینکه زبانش نیز کمتر به گلایه باز می شد. با این پرکاری، چندین بار باید برای گرفتن وام ازدواج با او تماس می گرفتند تا بیاید و بگیرد. این در حالی است که فضای مدرن در کشور ما مسیر تربیتی اش در مقابل این شیوه است: بچه ها و کارمندان و شهروندانی که پرتوقع اند و کم بازده. دغدغه ستاندن و داراشدن در ذهن شان پررنگ تر از دادن و دهش است، بویژه اگر این اعطا از وقت و نیروی خود (نه مال) باشد و اگر فراتر از ادای وظیفه واجب باشد. به قول فردوسی:
فریدون فرخ فرشته نبود ... به داد و دهش یافت آن نیکویی... تو داد و دهش کن فریدون تویی
شهدا به یک معنا چون جانشان را تقدیم کرده اند، چنین اند اما احسان در دوران زندگی اش نیز واقعا مصداق این فضیلت بود. چقدر ما به این ستاره های راه محتاجیم.
سید احسان خاندوزی
19 خرداد